Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnans kläderskickas på teknisk analys

Polisen har fått in en del tips och iakttagelser om våldtäkten mot en 34-årig kvinna, på Gamla gatan i Örebro, natten mot lördagen.
-Vi jobbar nu med det vi fått veta. Men ännu finns ingen misstänkt, säger länsvakthavande befäl Torbjörn Roos vid Örebropolisen.

Annons
Den senaste överfallsvåldtäkten inträffade på Gamla gatan under natten till lördagen.

Vilken typ av tips har ni fått?

-Det är uppslag som vi ska höra olika personer om. Vi vill också prata mera med kvinnan.

Det var mellan 02.00 och 03.00 hon utsattes för våldtäkten.

Kvinnan har sagt till polisen att den skyldige är i 25-årsåldern och att han hade en svart väst eller jacka med knappar eller pins som tydde på att han gillar hårdrock.

- De kläder hon hade på sig har skickats på teknisk analys, säger Torbjörn Roos.

Kvinnan hade gått Södra Strandgatan mot Storbron och har sagt till polisen att en man som var okänd för henne kom fram då hon passerade Pressbyrån vid Järntorget. De växlade några ord och kvinnan fortsatte sedan in på Gamla gatan.

Hon trodde att mannen försvunnit men efter att ha gått en kort sträcka överfölls hon. Överfallet inträffade på den del av Gamla gatan som ligger närmast Järntorget.

Polisen skriver på sin webb att offret blev neddraget och utsatt för fullbordad våldtäkt.

Teknisk undersökning är gjord på platsen.

Kvinnan har också berättat för polisen att gärningsmannen försvann då det hördes röster i närheten och att hon då tog sig därifrån och till bostaden på väster.

Där ringde hon en bekant och berättade vad som hänt. Han befann sig ute i centrum och fick kontakt med en polispatrull som åkte till kvinnans bostad.

Hit kan du ringa

Tips kan lämnas på polisens nationella nummer 114 14.

Ingen dömd för överfallen

Sedan 2006 finns mer än 25 ouppklarade kvinnoöverfall i Örebro.

Ingen är hittills dömd för något av dem.

Men sedan i fredags sitter en 23-åring häktad misstänkt för fyra fall.

Fallen han häktats för är ett våldtäktsförsök på Trängskårsvägen 2005. Grov våldtäkt nära Eurostop i mars i år. Våldtäkt på Egnahemsvägen förra söndagen, samt ett fall åklagaren rubricerat som våldtäktsförsök men som tingsrätten rubricerade som misshandel. Han misstänks i det fallet ha tvingat sig in i en kvinnas lägenhet. Mannen är också delgiven misstanke om ett femte brott, ett våldtäktsförsök på Karlslundsgatan förra söndagen.

Mer läsning

Annons