Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ladda för vintersport

Helgvädret ser ut att bjuda på en hel del sol och bara några minusgrader. Vad passar då bättre än att dra på sig skridskor eller skidor?

Annons

För skidåkarna har säsongen hittills bjudit på goda förutsättningar, med tidig vinter och ett lånvarigt snötäcke över marken. De skridskointresserade däremot har i princip fått styra kosan mot hockeyrinken för att få ta några skär. Lika välgörande som snön varit för skidspåren - lika försvårande har den varit för skridskoåkningen på naturis.

Ser lovande ut

Men i helgen ser det lovande ut - snön på Hemfjärden har stöpt ned och det milda vädret förbytts mot kallgrader. Isen på den plogade banan mellan Rävgången och Lindholmen ligger förhållandevis fin, rapporterar föreningen Lindholmens vänner i ett pressmeddelande. Även andra partier på Hemfjärden ligger snöfria och är åkbara. Det är alltså läge att vädra långfärdsskridskorna i helgen - men som alltid när man ger sig ut på naturisar gäller det att ha säkerhetsutrustning i form av isdubbar, ispik och ryggsäck med ombyte.

Mer läsning

Annons