Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare får kontaktförbud mot ex-sambo

En läkare i Örebro län har fått kontaktförbud mot sin före detta sambo, som även är mamma till parets barn. Mannen har tidigare dömts till fängelse för att ha misshandlat och ofredat samma kvinna.

Annons

Mannen har fått ett kontaktförbud utfärdat av Åklagarkammaren eftersom han riskerar att förfölja och trakassera henne. Av beskrivningen i utfärdandet framgår också att det pågår en förundersökningen om ofredande mot mannen. Något som misstänks ha pågått mellan slutet av juli fram till mitten av oktober i år. För fem år sedan dömdes han till sex månaders fängelse för misshandel och ofredande mot ex-sambon.

Mannen dömdes så sent som i oktober för grovt rattfylleri i samband med att han skulle skjutsa sin son till en fotbollsmatch. Under färden hade han minst 1,0 promille i blodet, men analysbeskedet visade att alkoholkoncentrationen vid två provtagningar uppgått till 2,72 promille respektive 2,90 promille.

Straffet blev villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar, men om fängelse hade valts som påföljd hade det motsvarat en månads fängelse.

Mer läsning

Annons