Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget får pris igen

Örebro läns landsting har idag fått pris för sin ekologiska mat. Av alla livsmedel som de köper in och tillagar i sina kök är 27,7 procent ekologiskt odlade. Endast två landsting har klarat av regeringens mål.

Annons

Priset delades ut på Operakällaren i Stockholm av landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Förutom ära tilldelas landstinget en tallrik. Det är intresseföreningen EkoMatCentrum-Informationscentrum för Ekologiska produkter som står bakom priset.

Landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson verkar nöjd med priset.

– Det är roligt att vi uppmärksammas också på detta sätt.Örebro läns landsting har ju tidigare fått Naturskyddsföreningens utmärkelse Gröna gaffeln där vi ses som en förebild att servera goda måltider. Det här priset visar att vi ligger i framkant nationellt när det gäller ekologisk mat.

Landstinget serverar en miljon portioner mat om året och de har bland annat som ledstjärna att maten ska vara god, varierad, näringsrik och hälsosam. Maten ska dessutom tillagas lokalt.

Örebro läns landsting satsar två miljoner extra kronor på ekologisk mat i år. Senast 2015 ska de ha höjt ribban ytterligare. Då ska minst 30 procent av inköpen vara ekologisk mat.

Mer läsning

Annons