Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång kö till Karas köraudition

Uppskattningsvis 250 personer köade i kylan utanför Konserthuset för att delta i den audition som TV4:s ”Körslaget” arrangerat. Ett Team-Kara med Örebros soul- och bluesdrottning Jasmine Kara i spetsen ska mäta krafterna med andra körer från Sverige.

Annons
Jasmine Kara hälsade alla välkommen. Hon var glad över att se så många som var intresserade av att sjunga i hennes kör.

Hade du förväntat dig att det skulle komma så här mycket folk?– Nej, jag är jätteglatt överraskad, säger Jasmine Kara.  

Det kommer att ta en stund att lyssna på alla de här människorna.– Det kommer att bli kul att höra alla. Men det svåra blir att sålla bort folk. Många är ju så duktiga, säger Jasmine Kara.

När dörrarna öppnades rusade Jasmine Kara ut och ställde sig på en stol för att hälsa alla aspiranter till hennes kör välkomna.

Längst fram i kön stod Johanna Nilsson och Emma Karlsson. Två kompisar från Engelbrektsskolan som hade köat i två timmar. Johanna Nilsson var rejält frusen och masserade sina fötter i Konserthusets foajé.

Johanna varken sjunger eller spelar något instrument. Ändå var det hon som tagit med kompisen Emma på audition. Emma har däremot körvana från en av Kulturskolans körer. De två tjejerna var spända och nervösa när de väntade på att få komma in i konsertsalen och sjunga.

Först in var Johanna Nilsson. Hon möttes av en tillbakalutad Jasmine Kara som konstaterade att de båda gillade att sjunga i duschen.

– Ge allt, var dig själv, peppade Jasmine Kara.

Efter sånginsatsen är det körledarens uppgift att fälla domen, ett ja, ett nej eller ett kanske. Johanna Nilsson fick ett kanske av Jasmine Kara.

För kompisen Emma Karlsson gick det sämre. Hon fick ett nej.

Programformatet ”Kör-slaget” tillåter att körledaren får ta med ett par kompisar i kören, totalt omfattar kören 20 personer.

En av de speciellt inbjudna var P J Samuelsson. Han sköter Jasmine Karas företag och de har spelat ihop i sex år. Men han har aldrig sjungit i någon kör. Det märktes. Han sjöng hellre än bra och dansade hellre än bra. Med glädjen när han fick ett ja gick inte att ta miste på.

Och i Konserhusets foajé var stämningen på topp när förhoppningsfulla körsångare luftade lungorna inför de stundande provsjungningarna.

Med kontakter kan man komma långt. I programmet är det tillåtet att välja in några vänner och bekanta i kören.
P J Samuelsson kände Kara sen tidigare och kom med i kören. Här gratulerar Kara med en kram.
Johanna Nilsson stod först i kön. Hon hade köat i mer än två timmar för sin chans att bli med i Karas kör i TV-programmet Körslaget.
Många tog chansen att bli med i Karas kör och kän till audition var lång, trots den kalla vinterkylan.

Mer läsning

Annons