Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan blir ännu längre

Ombyggnaden av Träffpunkts lokaler i Oxhagens centrum skjuts upp. Omgörningen blev för dyr och nu måste man sätta sig och titta på ett billigare alternativ.

Annons
Träffpunkt i Oxhagen var lovade nya, upprustade lokaler men nu blir allt försenat. Det blev helt enkelt för dyrt att bygga om och nu måste man hitta en billigare lösning.

Tanken var att föreningskooperativets samlingslokaler i Oxhagens centrum äntligen skulle rustas upp och byggas till efter flera år av planering. I november berättade vi om projektet som skulle dra i gång efter nyår. I bottenplanet vid parkeringen skulle det bland annat bli en lokal för ungdomar med musikstudio och pingisbord. Men nu ser det ut som om allt kommer att dra ut på tiden ytterligare.

Carl Johan Baatz är ansvarig för Öbos lokaler:

Varför har ombyggnaden inte kommit i gång?– Vi har fått ett anbud från entreprenören men den stämmer inte med den kalkyl vi gjort. Vi hade räknat med att det skulle kosta sju miljoner, men entreprenören menar att det går på tio miljoner. Det är en för stor avvikelse. Nu måste vi sätta ner foten och stanna upp och titta på varför det blivit så mycket dyrare.

Vad händer nu?– Vi tycker det här en bra åtgärd för Oxhagen och vill genomföra den, och vi kommer att sätta oss ner med representanter för Träffpunkt och diskutera det här och se hur vi kan gå vidare.

Blir det ingen källardel?– Det är en av arbetshypoteserna. Håller vi oss till ett plan så blir det ju billigare men det här är något vi får diskutera tillsammans.

På Träffpunkt har man ju länge väntat på en ombyggnad och trodde att allt var klart. Hur kan det komma sig att man stoppar det hela så sent?– Vi får vara självkritiska i hur vi hanterat den här processen. Vår ambition var att komma i gång efter helgerna och nu blev det inte så men inom två månader ska vi komma med ett nytt förslag.

I Oxhagen har man sett att det redan stått byggbaracker på plats, och att man var redo att dra i gång upprustningen?– Den entreprenör som låg bäst till hade precis avslutat ett annat jobb i Oxhagen och trodde att de skulle få det här jobbet. De körde därför dit barackerna men nu har vi stoppat det och har sagt att de får ta bort dem igen.

Mer läsning

Annons