Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan på renovering

Träffpunkt väntar fortfarande på att lokalerna ska byggas om. Först senare i höst kan den nya källardelen för ungdomsverksamhet vara klar.

Annons
Väntar. För flera månader sedan var det tänkt att Träffpunkts lokaler i Oxhagen skulle renoveras och byggas till, men arbetet stoppades. Kanske kan man komma i gång till hösten i stället. Arkivbild: PER KNUTSSON

Föreningskoperativet Träffpunkt i Oxhagens centrum väntar fortfarande på sin renovering. Redan i november berättade vi på Stadsliv om Öbos planer på att rusta upp den slitna centrumdelen och bygga till en källarlokal för ungdomsverksamhet. Men i februari stoppades arbetet. Det blev nämligen för dyrt, budgeten överskreds med ett par miljoner.

Men tanken på en renovering lades inte ner. Under våren har man försökt komma fram till en lösning.

Carl Johan Batz, som är ansvarig för Öbos lokaler, berättar så här:

– Vi väntar nu på besked från kommunen. Den 18 maj ska frågan komma upp i kultur- och medborgarnämnden. Om politikerna säger ja till förslaget så kommer kommunen att bli hyresgäst, i stället för föreningskoperativet, vilket är mycket mer fördelaktigt på flera sätt. Bland annat skulle vi få ett mer långsiktigt hyresavtal.

Träffpunkt har väl tidigare inte haft någon hyra?– Nej, man kan säga att Öbo stått för kostnaden men nu skulle i stället kommunen stå för hyran som blir 300 000 per år och då kan vi genomföra renoveringen och bygga till ytterligare en lokal i källarplanet.

När skulle ombyggnationen kunna dra i gång?– Får vi ett positivt besked den 18:e kan vi gå ut med en förfrågan direkt om vem som ska göra jobbet. Preliminärt räknar vi med att undre planet ska vara färdigt i oktober och det övre i februari nästa år.Christina Eriksson

Mer läsning

Annons