Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa fängelsestraff för män i knarkhärva

(UPPDATERAD 15:38) Örebropolisen har tillsammans med åklagare lyckats spränga ett stort narkotikanätverk med förgreningar runt om i Örebro. Sammanlagt döms åtta män till fängelse i sammanlagt 54 år och sex månader av Örebro tingsrätt.

Annons

Huvudmannen i härvan är en 35-årig örebroare med digert kriminellt register. Polisen har haft span på mannen under en längre tid, bland annat på en rad olika restauranger inne i centrala Örebro. Dessutom har över 95 000 olika sessioner av hemlig telefon- och rumsavlyssning använts i målet, enligt åklagaren. Mannen har byggt upp ett nätverk av kontakter för sin distribution av narkotika och sammanlagt förekommer 35-åringen 15 gånger i belastningsregistret.

Två kilo amfetamin

Historien bakom den väldiga härvan utgår från två kilo amfetamin som hittades vid en skog i Mellringe. Polisen hade span på platsen och kunde efter en biljakt stoppa en 44-årig Bandidosmedlem från Örebro. Själv uppger 44-åringen att narkotikan måste ha blivit placerad på hans motorcykel av någon annan som hämnd för att han tidigare varit president i Bandidos Örebro. I stället för att köpa den förklaringen dömdes örebroaren till fängelse i fem år och fyra månader för bland annat grovt narkotikabrott.

Sex personer

Förutom huvudmannen och Bandidosmannen döms ytterligare sex personer till långa fängelsestraff (se faktaruta). De sex dömda har på ett eller annat sätt varit med och distribuerat narkotikan och ingått i huvudmannens stora nätverk av kontakter. En av de åtalade, en 32-årig medlem i Bandidos Probationary Chapter i Örebro, frias av tingsrätten. Alla de åtta dömda ska enligt rätten vara fortsatt häktade.

Domarna

Utöver de två huvudmännen döms de övriga sex till följande straff:

Örebroare, 29 år, fem år och sex månaders fängelse för medhjälp till grovt narkotikabrott

Örebroare, 28 år, nio års fängelse för bl.a. grovt narkotikabrott

Örebroare, 25 år, sju års fängelse för bl.a. grovt narkotikabrott

Örebroare, 31 år, sju års fängelse för bl.a. grovt narkotikabrott

Örebroare, 35 år, sju års fängelse för bl.a. grovt narkotikabrott

Göteborgare, 32 år, fyra år och två månaders fängelse för bl.a. grovt narkotikabrott

Mer läsning

Annons