Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länkspecial: Se örebroarnasom slår volter genom eld

Hopp och volter på Örebros gator var inte nog. Nu lägger Swerun till eld i sina framträdanden - och siktar på vinst i tävlingen Flip'a'trick.

Annons
Fredrik Tjärnlund och Jonathan Pulkkinen är Free runner-laget Team ignite.

NA berättade i april om killarna som gör volter och andra trick i stadsmiljö. De kallar sig Swerun och är alla med i gymnastikföreningen AGF Örebro.

Nu har två av killarna - Fredrik Tjärnlund, 23, och Jonathan Pulkkinen, 19 - anmält sig till tävlingen Flip'a'trick under namnet Team ignite. Till tricken har de lagt till eld.

- Det är väldigt nyskapande, jag har aldrig sett något liknande. Vi satsar stenhårt på att vinna och vi har en bra chans, säger Fredrik Tjärnlund.

Team ignite är ett av tio bidrag som kvalificerat sig till tävlingen. Fram till den 30 juni går det att rösta på bidragen och de sex bästa går till finalen som hålls i Stockholm i augusti.

Killarna har fått inspiration från Steve-O, känd från tv-serien Jackass. Och filmen spelade de in på kvällstid under förra veckan.

- Det har faktiskt gått riktigt bra, en och annan liten brännskada har vi fått men inget värre, säger Fredrik Tjärnlund.

Musiken till Team ignites film kommer från lokala bandet Ape rape escape.

Förutom Team ignite finns det ytterligare ett bidrag från Örebro med i tävlingen. Det är fem tjejer som kallar sig Örebro Psychos.

Tävlingsfilmerna:

Här kan du se Team ignites film.

Och här visar Örebro psychos sina konster.

Free running och parkour

Parkour går ut på att ta sig förbi hinder och röra sig på ett snabbt och effektivt sätt genom alla sorters miljöer. Parkour utövas oftast i befintliga stadsmiljöer, där murar, husfasader och andra hinder forceras med bland annat löpning, hopp, klättring och balansering.

Free running är en närliggande disciplin men har mer inriktning på akrobatik, trick och spektakulära hopp från hög höjd.

Källa: Nationalencyklopedin

Mer läsning

Annons