Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsmuseet får nylunchrestaurang

I dag får Länsmuseet en ny restaurang. Det är Rosengrens skafferi som flyttar tvärs över Engelbrektsgatan och öppnar kafé, restaurang och butik i museet.

Annons
Länsmuseet har varit utan restaurang sedan i vintras men nu öppnar Rosengrens skafferi sin verksamhet i lokalerna.

– Vi har stängt igen våra gamla lokaler och flyttat hela vår verksamhet till Länsmuseet, berättar Margareta Rosengren som äger Rosengrens skafferi. Vi kommer att ha kafé med pajer, bakverk, sallader och smörgåsar.

Inte lunch?– Jo, om någon vecka drar vi i gång dagens lunch. Det blir vegetariska luncher där man kan köpa till kött som tillbehör. Vi vill göra alla till lags, säger hon och skrattar lite.

Rosengrens skafferi kommer inte ha öppet på kvällarna mer än för slutna sällskap.

– Vi fortsätter med vår verksamhet där man kan boka mat- och vinprovningar och ha olika arrangemang som fester och bröllopsmiddagar. Vi kommer också ha kvar vår butik med närproducerade ostar och delikatesser.

Något mer?– Jo, lite roligt är också att vi har klätt våra möbler i Ernst Kirchsteigers designade tyg Ringblomma. På det sättet är allt hos oss lokalproducerat. En annan sak är att vi också ska utveckla en örtagård i museets atriumgård.

Nytt. Margareta Rosengren, som haft verksamhet i Karlslund och Wadköping och de senaste tre åren på Engelbrektsgatan, flyttar nu sitt ”skafferi” till Länsmuseet och öppnar lunchrestaurang.

Mer läsning

Annons