Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länstrafiken bryter med taxibolaget

Länstrafiken och Taxi-Kurir bryter med varandra. Parterna kom i dag överens om att säga upp avtalet som gäller anropsstyrd trafik.

Annons
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

I flera omgångar har NA rapporterat om Länstrafikens problem med färdtjänsten, sjukresor och annan så kallad anropsstyrd trafik.

Bolaget Taxi-Kurir har stått för nästan hälften av de fel och misstag som gjorts av förare som kört färdtjänst och sjukresor. Länstrafikenhar därför utfärdat ett stort antal straffavgifter, så kallade viten. Taxibolaget stämde sedan Länstrafiken på 618 000 kronor då de ansett att vitena varit felaktiga.

På onsdagseftermiddagen meddelade Länstrafiken att man har kommit överens med Taxi-Kurir om att bryta avtalet för anropsstyrd ochsamordnad trafik mellan 2014-2019.

I ett pressmeddelande skriver Länstrafiken att parterna har olika syn på hur avtalet ska tolkas vilket för Länstrafiken inneburit en trafik som kraftigt avvikit från förväntningarna. Nu har en ny upphandlingsprocess inletts, men fram till dess att en ny leverantör är utsedd kommer Taxi-Kurir att fortsätta leverera trafik.

- Vi kommer efter upphandling teckna ett nytt avtal som vi räknar med kommer träda i kraft under nästa vår. Till dess har vi skapat en organisation för att hantera eventuella kommande frågetecken, säger Petter Arneback, regional utvecklingsdirektör vid Region Örebro län.

Mer läsning

Annons