Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare filmade elevs vredesutbrott

En lärare i Örebro filmade en tolvårig elevs vredesutbrott. Nu vill Skolinspektionen att läraren varnas.

Annons

Eleven bad läraren att sluta, och filmandet förvärrade utbrottet, ändå fortsatte läraren. Den kränkande situationen ska ha inträffat i slutet av oktober förra året. Örebro kommun har tidigare medgett ett skadestånd till eleven på 10 000 kronor för det inträffade. Nu vill Skolinspektionen via en anmälan att Lärarnas ansvarsnämnd ger personen en varning. I anmälan står det som grund till varningen: XX har visat sig vara mindre lämplig att bedriva undervisning”.

I omständigheterna som åberopas till stöd för anmälan går det att läsa följande: Läraren har till Skolinspektionen uppgett att hans syfte med filmningen var att dokumentera elevens utbrott för intern användning inom lärarlaget och för att kunna tydliggöra för eleven hur denne uppträder i affekt. Läraren raderade filmen dagen efter händelsen och han har via mej] bett eleven

om ursäkt.

I anmälan går det även att läsa att läraren har varit anställd i Örebro kommun sedan 1996 och har, så vitt känt, inte tidigare varit inblandad i någon liknande händelse. Rektorn har uppgett att läraren är helt införstådd med att det han gjorde var olämpligt Med hänsyn till det och till lärarens långa yrkeserfarenhet i övrigt gör rektorn bedömningen att läraren är lämplig att bedriva undervisning.

Mer läsning

Annons