Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare hyllades som hjälte

Läraren Brady Olson hyllas som hjälte efter ett skottdrama på en skola i nordvästra USA, sedan han fällt skytten med en tackling.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Lugn natt i länet

Natten har varit lugn i Örebro rapporterar polisen.

SVERIGE

Värd anklagas för kameraövervakning

En privat hyresvärd som vräkt sin hyresgäst för sena hyresinbetalningar och för ett påstått inbrott ställs nu själv inför rätta för olaglig kameraövervakning, rapporterar Hyresgästföreningens tidning Hem Hyra.

Vill att IT-målen har mer miljötänk

Regeringen bör genomföra miljöstyrande åtgärder parallellt med att man stöder digitaliseringen, skriver tre KTH-verksamma miljöforskare på DN Debatt.

VÄRLDEN

Lärare hyllades som hjälte

Läraren Brady Olson hyllas som hjälte efter ett skottdrama på en skola i nordvästra USA, sedan han fällt skytten med en tackling.

Minister svänger om mördares barn

Danmarks socialminister Manu Sareen svänger nu i frågan om huruvida en förälder som dödar en maka ska kunna få vårdnad över deras gemensamma barn. De sker efter ett uppmärksammat fall där en pappa som mördade sin exhustru i Glostrup förra sommaren tilldelats vårdnad om de två sönerna.

Hundratals döda hittade i Nigeria

Flera hundra människor har hittats döda i staden Damasak i nordöstra Nigeria, sannolikt offer för extremistgruppen Boko Haram, enligt invånare och myndigheter.

Liken påträffades i hus, på gator och många i floden, uppger en invånare. Han säger att de döda lades i 20 massgravar under helgen. En annan ortsbo som hjälpte till med begravningarna räknade offren till över 400. Myndigheterna i delstaten Borno angav ingen exakt siffra utan talade om "hundratals".

Utegångsförbud efter oro i Baltimore

Våldsamma kravaller har brutit ut i staden Baltimore i östra USA efter begravningen av en man som dog i polisförvar. Undantagslagar och utegångsförbud har införts och nationalgardet kallats in.

Unga demonstranter kastade sten och flaskor mot polisen på måndagen och minst 15 poliser skadades, enligt polisens egna uppgifter. 27 personer ska ha gripits.

Videobilder visar hur butiker plundrades och minst ett polisfordon stacks i brand.

Mer läsning

Annons