Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lås toaletten med sms- nu görs ett nytt försök

Nu görs ett nytt försök med sms-lås på Centralstationen. Ny teknik och bättre information ska göra det enklare för resenärerna att använda toaletten.

Annons

Under sex månader 2009 gjorde Jernhusen ett försök med sms-lås på toaletten på stationen. Anledningen var att man ville minska skade-görelsen och stölderna ur myntautomaten. Men det fungerade inte. Tekniken trasslade och få förstod också hur man skulle göra. Skylten med instruktioner var helt enkelt för krånglig. Till slut var man tvungen att ta bort sms-funktionen. Efter det har toaletten inne på stationen för det mesta varit stängd och inte gått att använda.

Skapade frustration

– Det gamla sms-låset skapade mer frustration än nytta. Problemet var att när folk knappade in koden och den inte fungerade var de tvungna att köpa en till och betalade på så sätt flera gången för toaletten, berättar Cecilia Granath som är pressansvarig på Jernhusen.

Var det bara Örebro som hade problem med det här?– Vi har sms-lås på ytterligare tre stationer men det har varit mest problem i Örebro. Riktigt varför det har varit så kan jag inte svara på.

Men nu gör man alltså ett nytt försök. I dag introducerar man ett nytt tekniskt system för sms-lås som, enligt förhoppningen, ska fungera bättre. Dessutom har man förbättrat informationen.

– Det ska finnas en informationsskylt som enkelt talar om hur man ska göra, steg för steg, som passar även för funktionshindrade och äldre. Vi har också informationen på taktilskrift för synskadade, säger Cecilia Granath.

Mer läsning

Annons