Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsare: Vilka äldrefrågor är viktigast?

Nu ska äldrefrågorna få ökat utrymme i lokalpolitiken i Örebro. Under devisen ”Var med och bestäm!” anordnar SPF Seniorerna sex konferenser runt om i Sverige – och idag har turen kommit till Örebro.

Annons

I många kommuner och landsting finns det pensionärsråd där representanter från olika pensionärsorganisationer samråder med politiker och ansvariga tjänstemän om aktuella äldrefrågor. Men i många fall handlar det om information om beslut som redan tagits, enligt SPF.

Skälet till att man i dag har en konferens i Örebro Detta är för att vässa sina lokala representanter att ställa rätt frågor: om kommunens planering av seniorbostäder, hur arbetar man med personalförsörjningen inom vården och hur förebyggs halkskador?

– Vi har tagit fram en ny handbok med tips, idéer och råd som riktar sig till representanter i pensionärsråden. Under konferensen kommer vi att ta upp exempel på vilka skarpa frågor man kan ställa till kommunen om seniorernas bostäder, vård och omsorg berättar Ola Nilsson som är folkhälsoansvarig på SPF Seniorerna.

– Vi tipsar också äldre om hur man kan använda sociala medier för att nå ut med sitt budskap till politikerna.

Mer läsning

Annons