Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarna: Här är stansfarligaste cykelmiljöer

Nygatan öster om Drottninggatan. Cykeltunneln vid resecentrum. Olaigatans nya hållplatser. Här är Örebros farligaste cykelmiljöer.

Annons

Läsarna har sagt sitt. I kommentarer till en tidigare artikel på na.se har läsarna specificerat ett stort antal platser i stan som de upplever som farliga miljöer för Örebros vintercyklister. Drottninggatan i centrala stan och tunneln under Östra bangatan vid centralen nämns i flera kommentarer.

Nya hållplatserna

De nya busshållplatserna på Olaigatan gör trafiksituationen, för både bilister och cyklister, riktigt rörig, menar en läsare.

En annan plats som nämns är Trädgårdsgatan. Så här skriver signaturen Karin:

"Trädgårdsgatan mellan Rudbecksgatan och Engelbrektsgatan! Den är livsfarlig för cyklister både sommar som vinter. Det är för trångt att cykla på körbanan (också utan snövallar)."

Cykelbanan

Stortorgets cykelbana anser en annan läsare vara den farligaste platsen för cyklister. Fotgängare som går rakt ut i cykelbanan, som för övrigt inte är markerad, gör tillvaron osäker.

"Måla linjer längs cykelbanan och markera även med cykelsymboler i asfalten så att alla ser." Så tycker signaturen Tommy Prim att man ska komma tillrätta med problemet.

Mer läsning

Annons