Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarstorm efter artikeln om Björn

Björn Eriksson får ingen ersättning från kommunen för skadorna han fick på bilen då han körde ned i ett hål i vägen. Han får däremot stort stöd i de många nätkommentarerna på na.se, där majoriteten tycker att han ska ersättas.

Annons
Kunde inte se. Björn Eriksson anser att kommunen borde ersätta de dyra bilreparationerna när han körde ned i ett hål i vägen med bilen. Nu är hålet reparerat.BILD: HÅKAN RISBERG

Han fick inget gehör hos kommunen för ersättningskravet på 16 000 kronor för bilen som skadades på Klerkgatan en regnig kväll i september. Det berättade NA om på onsdagen. På nätet har sedan han fått ett stort stöd, och det tycker han är skönt.

– Det är kul. Man känner sig ensammast i världen när man inte får någon repsons från kommunen, säger Björn Eriksson.

Kommer överklaga

Troligen kommer han att överklaga tekniska nämndens beslut att avslå ersättningsanspråken.

– Jag inte fått pappren från kommunen ännu och jag skulle vilja läsa dem först. Men jag ska nog överklaga, säger Björn Eriksson.

Håkan Zaring, enhetschef på park och gata, berättar att kommunen lagar omkring 2 000 så kallade potthål i vägar varje år.

– Om det är ett vägarbete skyltar vi för det. Potthåll skyltar vi inte med koner, utan de försöker vi lappa så fort vi kan. Sedan är det klart att vi ska varna om det är uppenbart farligt och vi vet om det, säger han.

Pottpatrull

Kommunen har en patrull som åker runt och kontrollerar utifrån listor och fyller i potthålen i väntan på asfaltering.

– Vi försöker att få dit asfalt så fort som möjligt om det är på hårt trafikerade ställen och om det kan bli en trafikfara. Sedan är det också upp till föraren. Det är väldigt lätt att hela tiden skylla på någon annan. Som fordonsförare ska man anpassa farten så att man kan se vad det är för faror, säger Håkan Zaring.

En del anspråkHan berättar att de får in en del anspråk på ersättning där ägaren har skadat sitt fordon i potthål på vägar där kommunen är huvudman.

– Ibland får man ersättning och ibland inte. Varje ärende är unikt. Det är försäkringshandläggare som utreder det här, säger Håkan Zaring.

Mer läsning

Annons