Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilshärva nystas upp av polisen

Polisen är på väg att nysta upp en europeisk stöldhärva där ett par hundra lastbilar transporterats till forna Sovjetrepubliker.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Bilbränder på Fredsgatan i natt

Två bilar fattade eld på Fredsgatan i Örebro i natt. Polisen misstänker att bränderna var anlagda.

– Vi har något vittne som sett en person i anslutning till platsen, säger Richard Hiller, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Sverige

Lastbilshärva nystas upp av polisen

Polisen är på väg att nysta upp i en europeisk stöldhärva där ett par hundra lastbilar transporterats till forna Sovjetrepubliker, uppger Ekot. 30-40 av fordonen ska ha stulits i södra Sverige. Flera personer i är häktade i sin frånvaro i Sverige, och fyra personer har häktats i Frankrike.

Världen

IS största hotet enligt amerikaner

Invånare i USA anser att Islamiska staten (IS) utgör det allvarligaste hotet mot landet det närmaste årtiondet, enligt en Gallup-undersökning. Mer än åtta av tio anser att jihadistgruppen utgör ett "allvarligt hot".

Planerad dödsskjutning stoppad

Kanadensisk polis uppger att de avslöjat en 19-årig man och en 23-årig kvinna som planerat att öppna eld i en offentlig lokal i provinshuvudstaden Halifax i Novia Scotia på alla hjärtans dag. Paret hade därefter tänkt ta livet av sig.

Mer läsning

Annons