Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt att fastna vid universitetet

Studenterna gräver kunskap i digra luntor och datorer och samtalar lågmält. Det är en vanlig tisdag, strax före valborg, på Örebro universitet.

Annons
Företagsekonomi. Örebro är en mycket bra stad för studenter, tycker Maja Johansson och Henrik Wedberg. Foto: Anders Erkman

Många örebroare som aldrig satt sin fot på campus, universitetsområdet, upplever nog att lärosätet är en isolerad del av Örebro, och av samma åsikt är Maja Johansson och Henrik Wedberg som läser strategi, en del av ämnet företagsekonomi.

– Örebro är en mycket bra studentstad. Här finns trivsel och en fin gemenskap. Men det finns risk att man fastnar här ute i Almby. Det är inte så ofta vi är inne i centrum, säger Henrik och Maja.

– Örebro är en expansiv stad. Alltid är det något bygge på gång här ute, förklarar Henrik.

Stadsliv talar med två studenter som vill vara anonyma. De tycker att några lärare har bristande pedagogisk förmåga.

– Det är tråkigt, speciellt då de bär på så stor kunskap i sitt ämne, säger en av studenterna.

Utanför biblioteket sitter blivande förskolläraren Adam Gunnarsson med stora hörlurar över öronen. I hans studiegrupp på cirka 60 personer är det bara tre killar.

– Just nu lyssnar jag på radio, Morgonpasset. Vilken musik? Det blir bara instrumentala låtar när jag pluggar. Sång får mig att tappa koncentrationen från studierna, säger Adam.

Utanför biblioteket. Instrumental musik passar att lyssna på när jag pluggar, säger Adam Gunnarsson.
på Kåren. Studentkåren och Örebro universitetet samarbetar för att ta emot studenterna på bästa sätt, säger Maria Backsell, avgående vice ordförande på Örebro studentkår.

Mer läsning

Annons