Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättare att söka tillstånd för uteserveringar

Fram till nu har kommunen fått in 120 ansökningar om uteserveringar, och de allra flesta får sina beviljade. Dessutom har det från och med i år blivit lättare att söka.

Annons

Den 1 april börjar säsongen för uteserveringar. Några hänger på låset, bygger trädäck och ställer ut bord och stolar direkt, andra väntar tills det har blivit lite varmare.

Antalet ansökningar brukar ligga runt 100–120, ett tiotal är nya, och så är det också i år. Det här gäller inte bara centrala Örebro utan också ytterområden och orterna runt omkring.

– Alla har inte fått sina ansökningar beviljade än, några sökte alldeles nyligen och de har vi inte hunnit med, säger Gabriel Eriksson, handläggare på Tekniska förvaltningen. Han uppskattar att 80 procent av ansökningarna har hanterats hittills.

Vad ska till för att man ska få avslag? – Vi har inte gett några avslag än. Som det ser ut nu kommer vi att bevilja alla. Det enda kan vara att någon får göra om sin skiss, kanske har man tagit till för stort eller är för nära en trottoar.

Några nyheter för i år?– I år har vi gjort det enklare, man behöver inte skicka in en ny skiss. Man behöver bara skriva att man vill ha det som förra året. Vi gör det här för att det ska bli lättare för restaurangägarna, säger Gabriel Eriksson.

Mer läsning

Annons