Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laura, 99, glömde sitt leg- då började cirkusen

99-åriga Laura Hietalahti fick inte hämta ut sitt brev. Hon slussades mellan posten, polisen och Skatteverket och tillbaka till posten.

Annons
Laura Hietalahti, 99 år, önskar att Sverige var mindre byråkratiskt. ”Det här är dårskap”, säger hon.

– Även när man är gammal får man lära sig nya saker, säger hon.

Laura Heitalathi, som är född i Finland, har bott i Örebro i snart 50 år. För att få känna finsk mark under fötterna reste hon nyligen till Åland och firade sin kommande 100-årsdag.

– Där tog hon ut pensionspengar på en bank, och då började cirkusen, säger Lauras son Tuomo Oikemus som var med på resan.

Svårt att hämta ut

Laura Hietalahti glömde sitt id-kort på banken i Åland. Banken skickade id-kortet till Laura i Örebro, men att hämta ut brevet visade sig svårare än tänkt.

– Jag har sprungit runt överallt i Örebro. Det här visar hur Sverige fungerar – eller inte fungerar, säger Laura och skrattar.

Saknade leg

Men i fredags var hon inte på lika bra humör. Då blev hon nekad att hämta ut brevet på Ica i Haga centrum – eftersom hon saknade legitimation. Att hon hade tre vittnen som kunde intyga hennes identitet spelade ingen roll.

Laura hänvisades till polisen, och därifrån vidare till Skatteverket. Med ett intyg från Skatteverket åkte hon tillbaka till Ica – men fick åter nobben. Då åkte hon till posten och skrev på en fullmakt, sedan tillbaka till Ica igen. Men hon fick nobben en tredje gång, för siffrorna på avin stämde inte.

I går fick Laura åter besöka posten och skriva på en ny fullmakt, och till slut fick hon tillbaka sitt id-kort.

Mer läsning

Annons