Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Blixt till hovrätten

Örebroadvokaten Lena Blixt har av regeringen utsetts till hovrättsråd vid Svea hovrätt i Stockholm. Den 9 augusti lämnar hon därmed en 20-årig advokatkarriär för ett bli domare.

Annons
Advokat bli domare, Lena Blixt byter inriktning i höst.

– Uppdraget är inte helt nytt för mig, säger lena Blixt. För några år sedan var jag under tre månader adjungerad vid Svea Hovrätt. Det var oerhört intressant och givande.

Lena Blixt räknar med att bo kvar i Örebro och veckopendla till Stockholm. Hon kommer att sakna direktkontakten med klienter som hon har som advokat.

– Men ett fast jobb med fast lön och reglerad semester har också sina fördelar. Jag tror inte att jag haft tre veckors sammanhängande semester de senaste 15 åren. Det ser jag fram emot.

Uppdraget som hovrättsråd är det första jobb Lena Blixt sökt. Ett drygt dussin sökande hade anmält intresse för de tre tjänster som regeringen nu tillsatt.

Lena Blixt kandiderar också i årets riksdagsval där hon står på andra plats på Folkpartiets lista efter Johan Person.

– Står man på riksdagslistan så är man beredd att ta en plats, säger Lena Blixt om det eventuella dilemma som kan uppstå. Men jag står på andra plats och FP har ett mandat och ganska långt till sitt andra.

Mer läsning

Annons