Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla, Stora... och nu Gamla Örebro

Det nyaste är det äldsta. Först kom Lilla Örebro. Sedan kom Stora Örebro. Nu kommer Gamla Örebro.

Annons
Nya i Wadköping. Gamla Örebro, från vänster: Robert Sandqvist, Niclas Palmqvist, Hilda Westmark och Davide Lindqvist.

Stadsliv möter Davide Lindqvist och Robert Sandqvist i Wadköping. Sedan tidigare driver de krogarna Lilla Örebro, 2008, och Stora Örebro, 2011, på Köpmangatan, och nyligen köpte de och tog de över kafé- och konferensverksamheten i anrika Tenngjutaregården i Wadköping. Det nya namnet här blir Gamla Örebro kafé och konferens.

I sitt sällskap har Davide och Robert Hilda Westmark och Niclas Palmqvist, som ska jobba i Wadköping.

– Det har alltid varit en dröm att få komma hit och när vi såg att kaféet var till salu så slog vi till.

Davide och Robert har köpt verksamheten. Örebro kommun äger själva byggnaden Tenngjutaregården.

– Det känns inspirerande att starta nu. Örebro kommun satsar på att utveckla Wadköping och vi kan verkligen vara en del i denna utveckling, förklarar Robert.

Gamla Örebros ägare har planer för att utveckla både uppe och nere. På ovanvåningen där konferens kan arrangeras och bröllop, julbord och andra fester kan hållas. På bottenvåningen där kaféet kan få ny inriktning med allt möjligt från mackor till måltider.

– Dessa lokaler har en fin potential.

När Robert och Davide talar om förnyelse/förändring handlar det om att lyfta fram både äldre och yngre lokala traditioner.

– Vi vill locka örebroarna till Wadköping. Vi ska samarbeta med både Kaffe Pralin och Jeremiasbageriet och Naturbeteskött, säger Davide och Robert.

Det är möjligt de skulle kunna göra något som har anknytning till de klassiska Örebrokexen och naturligtvis till Cajsa Warg.

De nya ägarna ska gräva i Örebros kulinariska historia.

– När det gäller Cajsa Warg skulle vi kunna göra något av hennes brännvinskryddningar, olika snapsar. Vi har också en idé om romprovningar.

– Exakt vad vi ska göra kan vi inte avslöja nu. Men det kan bland annat bli grillkvällar här på torget i Wadköping, säger Davide och Robert.

Lilla Örebro
Café i Wadköping

Mer läsning

Annons