Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg döms till över sex år i fängelse

I dag kom domen mot förre polischefen Göran Lindberg. Han döms till sex och ett halvt år i fängelse, bland annat för ett brott i länet.

Annons

Göran Lindberg åtalades för tre brott i Örebro län. En våldtäkt, ett kopplerifall och ett sexköp. Under rättegången nekade han till de två första punkterna med erkände sexköpet. Sexköpet är också är det enda brottet i länet han döms för.

Vid koppleriet anklagades Lindberg för att ha förmedlat sexköp mellan fyra män och två örebrokvinnor. Men tingsrätten dömde honom inte på den punkten. I januari köpte Lindberg själv sex av de två kvinnorna i kopplerifallet. Vilket han erkände under rättegången och döms för av domstolen.

Han åtalades också för en våldtäkt i januari på en mindre ort i Örebro län. Tingsrätten ogillade den punkten. Anklagelserna mot Lindberg var att han genom misshandel och strypgrepp tvingat en ung kvinna till sex.

Sammanlagt så döms han för grov våldtäkt, misshandel, inblandning i fyra olika sexköp och koppleri. Åklagare Håkan Rowall yrkade tidigare att Lindbergs straff borde bli åtta år i fängelse.   

Mer läsning

Annons