Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: här är Örebros bästa äldreboenden

Kommunens äldreboenden får ett något bättre betyg än snitten riket och länet. Bäst klarar sig Berggården. Det visar Socialstyrelsens äldreguide.

Annons
Gläds år resultatet. Lena Nordin och Viktoria Wedin är undersköterskor på Berggården. De gläds åt det goda resultatet i socialstyrelsens sammanställning.

På den femgradiga betygsskalan får Örebro kommuns äldreboenden godkänt med ett litet plus i kanten. Snittbetyget är 3,4 av fem möjliga.

– Jag tycker att det är bra ur det perspektivet att vi har tagit ett steg framåt jämfört med förra mätningen, säger förvaltningschef Tommy Henningsson.

Han ser uppgifter som de i Äldreguidens sammanställning som mycket viktiga för att dels kunna jämföra sig med andra, dels se hur kommunen har utvecklas över tid.

Viktig drivkraft– Det kan inte finnas någon annan strävan i de här sammanhangen än att vi hela tiden ska höja betyget år från år, säger Tommy Henningsson.

Högsta betyget i Örebro kommun får entreprenaden Berggården, som är tätt följd av intraprenaden Klosterbacken. Det skiljer bara några decimaler.

– Det kan ha att göra med att det finns en viktig drivkraft hos personalen. Vi tror att ett nära ansvar föder ett bättre vårdresultat, säger Tommy Henningsson.

Mathias Olaisson, ansvarig chef på Berggården, pratar om att de har en stabil personalgrupp med en låg personalomsättning.

Inbyggd trygghet– Det finns en inbyggd trygghet i verksamheten. Vi tror också mycket på tydlighet och har bra rutiner från A till Ö, säger han.

Det finns ett delbetyg som är besvärande negativt för Berggården. På personaltäthet får de bara en tvåa.

– Jag tror att det har smugit sig in ett fel här. Vi har samma bemanning som kommunen. Det måste ha blivit en knapptryckning fel när vi rapporterade in bemanningen, säger Mathias Olaisson.

Bäst poäng

Örebro län: 3,2

Sverige: 3,3

Elgströmska huset: 3,4

Ölmbrogården: 3,1

Ädelgården: 2,8

Vintrosahemmet: 3,4

Tullhuset: 3,7

Södermalmshemmet: 2,7

Skäpplandsgården: 3,2

Skebäcksgården: 3,5

Sirishof: 3,4

Rosenlund/Vivalldi: 2,7

Mikaeliigården: 3,5

Löwenhjelmska: 3,8

Lundhultsgården: 3,9

Klosterbacken: 4,2

Jeremiasgården: 3,9

Hagagården: 4,0

Demenscentrum: 3,6

Berggården: 4,2

Backagården: 3,0

Askenäs: 3,6

Adolfsbergshemmet: 3,1

Mer läsning

Annons