Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: Örebrogatorna   som prästen ber för

Varje söndag under året ska Mikaels församling be för tre specifika gator i Örebro. Vissa söndagar blir det fyra för att hinna med alla 162 gatorna i församlingsområdet under året.

Annons
En av tre bönhörda gator. Svenska kyrkans diakon Pelle Svedberg på Viktoriagatan, en av de tre gator som Mikaels församling ber för på söndag den 8 januari.

Författargatan, Pålsgatan och Älvtomtagatan var de tre första gatorna i församlingens bönekalendarium.

–Idén kom till mig under februari förra året när jag kom till församlingen, att det måste finns en lokal förankring, något konkret. Tanken är att sprida ut olika stadsdelars gator under året, så att inte alla gator i exempelvis Vivalla eller Lundby hamnar på samma dagar, säger Svenska kyrkans diakon Pelle Svedberg.

I samband med att församlingen ber för gatorna och människorna som bor på dem finns även tanken att inkludera andra platser på de specifika gatorna. Exempelvis skolor, arbetsplatser, lekparker och idrottsanläggningar, platser som Vivallaskolan och Eurostop finns med bland församlingens förslag.

Karlsgatan v 14

De lag som har hemmamatch på Trängens idrottsplats kan hoppas på hjälp från högre makter under vecka 14, då Karlsgatan är en av tre gator som församlingen ber för.

–Man undrar om det är någon som ber för alla idrottsmatcher, så många skador som sker, säger Pelle Svedberg.

Församlingens idé fick lovord bland församlingen redan efter premiären i söndags, berättar Pelle Svedberg.

–När gudstjänsten på nyårsdagen var över kom jag till ett av kaffeborden och en kvinna tackade mig för förbönen och sa: ”jag och min man bor på Författargatan, det kändes verkligen när vi fick höra att vårt hem blev omnämnt i förbönen”.

Än så länge har ingen annan församling i Örebro hakat på idén med gatunamnen, berättar han.

– Jag har mest fått lite positiva kommentarer privat på Facebook, säger Pelle Svedberg.

Gatorna som prästen ber för

Gator som tas upp vid gudstjänsterna i S:t Mikaels kyrka under kommande söndagar:

Mer läsning

Annons