Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Locket på om det misstänkta tonårsmordet

Polisen är fortsatt mycket förtegen om det misstänkta mordet på en flicka i centrala Örebro natten mot lördag. 

Annons
Blommor utanför den döda flickans bostad.

En 20-årig man sitter anhållen misstänkt för dådet.

-Jag säger ingenting. Min klient förnekar brott, det är allt jag kan säga, säger mannens advokat Gun Hedlund.

Inte heller polisen vill lämna några uppgifter. Man är dock fortsatt mycket intresserade av att komma i kontakt med en grupp personer som befann sig utanför huset på Norr när polispatrullen anlände natten mot lördag. Det ska handla om fem till åtta personer. Polisens kommunikationschef Mats Nylén betonar att de eftersökta personerna inte är misstänkta för något brott.

-Vi vill helt enkelt ha deras information, säger han.

Polisen har tidigare bekräftat att kvinnan som misstänks ha mördats natten till lördag hittades i sin egen lägenhet.

- Jag kan bekräfta att det är hennes bostad, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Hur arbetar ni vidare med det utredningen under söndagen?

- Givetvis är det fler förhör med ett antal personer som ska höras. Vi kör alltid dörrknackning och kommer också att ha nya förhör med den misstänkte killen, säger Johan Wallenius.

Lägenheten är fortfarande avspärrad och den tekniska undersökningen kan tänkas fortsätta under söndagen, enligt Johan Wallenius.

Den döda kvinnan är född 1996, enligt polisen. Hon hittades död i en lägenhet i centrala Örebro under lördagsnatten. En man, född 1994 anhölls under lördagen av åklagare.

- Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, som är den starkare misstankegraden. Utifrån de förhör som har hållits kan jag säga att han nekar till brott, säger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Mannen greps natten till lördag efter att en ung kvinna hittats död i en lägenhet i centrala Örebro. Senast på tisdag klockan 12 ska åklagaren ta beslut om mannen ska begäras häktning.

På lördagsmorgonen påbörjade polisen en teknisk undersökning av lägenheten, som misstänks vara brottsplats. Under lördagen ska polisen också hålla flera förhör.

- Det finns mycket som tyder på att det rör sig om ett mord eller ett dråp, säger Richard Hiller, vakthavande befäl hos Örebropolisen.

Uppgifter om mordvapen och vilken relation den gripna mannen har till kvinnan vill polisen inte gå ut med i nuläget.

Kristeam ger stöd till elever

Mer läsning

Annons