Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfte om 877 jobbkan inte uppfyllas

Det saknas nästan 900 feriejobb i Örebro kommun – trots att politikerna lovat att alla ungdomar i nian och årskurs ett på gymnasiet skulle erbjudas feriepraktikplats i sommar.

Annons
Utan jobb i sommar. Evelina Andersson och Felice Hedström är två av 877 elever i Örebro som blivit lovade ett sommarjobb, men nu blir utan.

Evelina Andersson och Felice Hedström på Mikaelskolan i Örebro är två ”nior” som trott på politikernas löfte, men som nu saknar ett sommarjobb.

– Det är jättedåligt av politikerna att lova en sak och sedan bara sudda bort det löftet från tavlan, tycker Felice Hedström.

– Mer än hälften i vår klass har inte fått någon feriepraktikplats, inskjuter klasskompisen Evelina Andersson. Så vi får själva ge oss ut och jaga ett sommarjobb.

– Men hur lätt är det nu, i början av juni, undrar hon.

Både Evelina och Felice är besvikna på politikerna i stan.

– Det är inte första gången vi drabbas. Vi var en av de klasser som tvingades flytta från Vasaskolan när den skolan skulle stängas. Men den används ju fortfarande som skola, säger Felice Hedström och förstår inte varför hennes klass inte fick gå klart nian på Vasa.

Vad händer nu?

– Vi får bearbeta släkt och vänner. Men det hade ju varit lättare om vi fått besked i början av året. Nu är väl alla sommarjobb tillsatta, svarar tjejerna.

– Vi hade ju räknat med att jobba tre veckor i sommar och tjäna ungefär sex tusen kronor var. Pengar som ingick i vår sommarplanering, säger Evelina.

Båda efterlyser mer information. Men det är bara de som får feriejobb som informeras per brev. De övriga 877 eleverna i stan får inte ens ett kuvert med tomma löften.

Mer läsning

Annons