Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala företag bland köpare

Två lokala företag och ett från Göteborg. Det blev beskedet när Öbo presenterade avtalet för de 1 184 lägenheter som ska säljas för sammanlagt 455 miljoner kronor.

Annons

John Ekströms Bygg AB och LG Söderberg AB är två välkända lokala företag medan AB Västerstaden från Göteborg säkert är mer okänt för örebroarna.

– Vi har haft hårda förhandlingar i veckan och justerat både upp och ner. Nu har vi hittat bra parter att jobba med och vi vet att de är seriösa fastighetsbolag, säger Öbos vd Ulf Rohlén.

Hur vet ni det?

– LG Söderberg och John Ekströms Bygg är två lokala fastighetsägare som redan finns i Örebro med bra rykte och en långsiktighet. När det gäller Västerstaden har vi bara hört gott i de referenstagningar som vi gjort med bland annat hyresgästföreningen. De är vana vid miljonprogram i till exempel Bergsjön och det tycker vi är viktigt.

Försäljningen kommer att ge Öbo totalt 455 miljoner kronor och Rohlén är nöjd med priset.

En av de nya ägarna är alltså John Ekströms Bygg AB som betalar Öbo 99 miljoner för sin del.

– Ett trevligt köp och en bra affär som vi gjort tillsammans med Proventum i Örebro. Vi tycker att Bricke-backen sydväst är ett bra område nära universitetet. Där finns många fina radhus där jag själv skulle vilja bo, menar Stieg Ekström, vd för John Ekströms Bygg.

Många är oroliga över vad som kommer att hända med deras hem?

– Ja det är klart att folk är oroliga när man inte vet vad som händer. Men vi är ett lokalt företag som funnits sedan 1939 och tänker vara lika bra som Öbo – eller bättre. Och hyresrabatten kommer att finnas kvar och utformas som hos Öbo.

Fastighetsbolaget LG Söderberg köper 231 lägenheter i Oxhagen och ser det som välkommet tillskott till de 550 lägenheter bolaget har centralt i Örebro i dag. Framför allt lockar när-heten till Karlslundsskogen och Hagabadet.

Och på frågan om den omtvistade hyresrabattensvarar vd Lars Göran Söderberg att den ska vara kvar – åtminstone tillfälligt.

– Vi kommer att fortsätta med den men allt kan självklart förändras och samtidigt vill vi ju hålla våra lägenheter i bra skick. Men jag är inte så insatt i rabatten idag.

Och hur tänker ni kring eventuellt omvandlande till bostadsrätter i framtiden?

– Vi har inga som helst tankar på det och sysslar inte med bostadsrätter över huvud taget.

Den tredje köparen, Västerstaden AB, hade inte möjlighet att kommentera avtalet under tisdagen.

Mer läsning

Annons