Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundbyskolan rivs– ersätts med Lundbyskolan

Lundbyskolan ska rivas och en ny skola ska byggas på samma plats. Det beskedet gav Koalitionen vid en presskonferens på torsdagen. Tjänstemännen, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kan tänka sig samma lösning.

Annons

Det märks att det snart är val i Örebro. Presskonferenserna är fler än vårtecknen. Den här veckan har flera pressmeddelanden handlat om Lundbyskolan. Skolan är utdömd och har länge utretts. Det finns fyra alternativ:

Tjänstemännen lutar nu åt att bygga en ny skola på samma plats eller på Nylundatomten. En rapport kommer den 20 april. Beslut väntas fattas i maj.

– Det finns för- och nackdelar. Vad är mest kostnadseffektivt? Det måste vi räkna på, säger planeraren Ronnie Wirslund.

Lutar åt samma hållVid en presskonferens i går meddelade Koalitionen (M, FP, KD, C och MP) att de tänker förorda att skolan rivs och byggs upp på samma plats. Paviljonger på Nylundatomten ska användas som evakueringslokal.

– Om man bygger upp på samma plats slipper man planförändringar. Då kan skolan vara klar runt 2013–2014, sa Lennart Bondeson (KD).

I onsdags meddelade Vänsterpartiet att Lundbyskolan bör ligga på samma plats som i dag.

Socialdemokraterna har inte bestämt sig. Nylunda har tidigare varit förstahandsalternativ, men blir det mycket billigare att bygga på samma plats är det förstås bättre, enligt Thomas Esbjörnsson (S).

Mer läsning

Annons