Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Vårt seniorkvarter ska vara en mötesplats för alla

Annons

Svar till Ann-Britt Sand (NA 8/10).

Tack Ann-Britt för ditt inlägg i debatten. Vi tycker det är bra för alla att debatten blir bred och att vi får infallsvinklar med oss i arbetet för att förbättra äldreomsorgen i Örebro. Dina åsikter är intressanta och vi ser att de går hand i hand med vårt förslag om ett Seniorkvarter. För Moderaternas förslag om ett Seniorkvarter är just för att fylla det behov som finns hos våra äldre. Ett Seniorkvarter är mer än ett äldreboende i centrala Örebro.

Det blir en knytpunkt för våra äldre i hela kommunen. Det ska finnas äldreboende, anhörigstöd, restaurang, äldrevårdcentral, dagverksamhet, forskning, scen, biograf, café och mycket annat för att förgylla dagen och hjälpa våra äldre.

I dag ser vi att Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna placerar våra äldre i ytterområden i Örebro kommun. Varför? Varför ska våra äldre inte kunna välja att bo mitt i centrum?

Moderaterna vill att man ska få välja var man vill bo även när man blir äldre och behöver stöd.

Placeringen av Seniorkvarteret är optimalt då det är nära till centrum, affärer, restauranger, Konserthuset och Conventum. Samtidigt är förbindelserna väldigt bra då många av stadens och länets bussar stannar i närheten.

Detta gör tillgängligheten god för Örebroare utanför staden men även för anhöriga att smidigt hälsa på våra äldre.

Vi ser seniorkvarteret som en mötesplats för alla örebroare, oavsett skede i livet. Tänk vad mycket gott som skulle kunna åstadkommas om vi i större utsträckning samtalade över generationsgränserna.

Anders Åhrlin (M)

oppositionsråd, Örebro kommun

Ola Karlsson (M)

oppositionsråd, Region Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons