Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma åtalas för att ha bitit och slagit 4-årig son

En mamma misstänks under två års tid ha utsatt sin nu 4-årige son för upprepad misshandel, hot och ofredanden.
Hon åtalas vid Örebro tingsrätt misstänkt för grov fridskränkning mot pojken. I juni 2010 ska kränkningarna av barnet ha börjat och pågått fram till maj i år.

Annons

Vid upprepade tillfällen ska mamman ha sagt till sonen att han är dum, värdelös och äcklig. Kammaråklagare Anna Karlsson skriver i stämningsansökan att det pojken utsatts för är en upprepad kränkning som skadat hans självkänsla. Vid rättegången spelas ett videoförhör med 4-åringen upp för rätten.

10 personer vittnar om sina iakttagelser av kvinnans beteende mot sitt barn.

Bett i kinden

Mamman åtalas för att upprepade gånger ha bitit sonen i kinden så att det blivit bitmärken och smärta och även utsatt honom för örfilar. Kvinnan, som är i 25-årsåldern, anklagas också för att i april i år ha hotat slänga ut sonen från en balkong om han inte kissade. Hon är också misstänkt för att ha knuffat omkull pojken och då sagt att han är dum, värdelös och äcklig. Vid ett stort antal tillfällen anklagas kvinnan för att ha knäppt honom på munnen eller näsan och samtidigt hotat.

Kvinnan är också åtalad för att ha misshandlat en man genom att kasta en dator på honom och dessutom riva med naglarna på hans kropp och ansikte.

Många personer har förhörts under polisutredningen och berättat om iakttagelser av hennes beteende mot sonen, vittnesmål som bland annat handlar om hot.

Kränkningar

Ett vittne redogör för ett foto där pojken har bitmärken på kinden och fler vittnen berättar om bitmärket.

De som vittnar i Örebro tingsrätt kommer också att berätta om kränkande saker som mamman ska ha sagt till pojken.

Det finns även vittnesmål om örfilar och om hur kvinnan knäppt med fingrarna mot sonens mun. Flera personer har under polisförhören berättat om ett gränsöverskridande beteende från kvinnans sida.

En kvinna vittnar om att pojken sagt till henne att mamma tycker han är dum.

Den åtalade sitter häktad och rättegången är planerad till nästa vecka.

Mer läsning

Annons