Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamman: "Det är huller om buller i min hjärna"

Pojkvännen förberedde sig i en vecka på vad han skulle säga till polisen.
– Jag skrev ett manus, säger 22-åringen som är åtalad för misshandeln av en ettårig flicka.

Annons

Rättegången mot mannen och mamman till barnet fortsatte på onsdagen med ytterligare förhör av modern. Hon hade liksom under första rättegångsdagen svårt att svara på åklagarens frågor om när och var saker ska ha hänt.

– Alla tankar är huller om buller i min hjärna, sa hon.

Mamman kunde inte förklara varför blodstänk från dottern hittats på en vägg i lägenheten. Hon mindes inte om flickan hade ramlat handlöst från ett kylskåp.

– Men jag har aldrig lyft min hand mot henne, sa hon.

Sedan var det dags för pojkvännen att ge sin version av vad som hände under de tre månader då ettåringen blev grovt misshandlad, med runt 100 skador som följd.

Enligt 22-åringen är det mamman som misshandlat barnet. Att han till en början tog på sig skulden berodde på att han kommit överens om det med mamman.

– Jag ville hjälpa henne, förklarade 22-åringen.

Men det berodde också på att han själv ”levde i en mardröm” eftersom han jagades av ett sjukhus i USA.

– Jag var skyldig 250 000 kronor för en operation, och de ringde varje dag och ville ha pengarna. Jag var trött på mitt liv och ville komma undan. Därför tänkte jag att jag kunde ta två-tre månader i fängelse.

Enligt 22-åringen gjordes överenskommelsen efter att mamman och dottern tagits till USÖ av socialkontoret i kvinnans hemkommun.

Mamman anhölls dagen efter, men det dröjde ytterligare sex dagar innan 22-åringen greps. Det berodde på att kvinnan höll hans identitet hemlig och att hon raderat hans kontaktuppgifter i sin mobil. Det ska ha skett på hans initiativ och hon tog även bort bilder på honom.

Men 22-åringen förstod att polisen snart skulle gripa honom. Under tiden förberedde han sig väl för att hans historia skulle hålla i de kommande förhören.

– Jag skrev ett manus så att jag ordagrant visste vad jag skulle säga, förklarade mannen i rätten.

Han påstod att han först i efterhand förstod vilka omfattande skador barnet hade. Därför tog han tillbaka sitt erkännande.

– Först när jag fick höra om rättsintyget fick jag bilden av vad som egentligen skett.

Han har dock erkänt att han bitit flickan en gång. Det var när han vaknade av att hon bet hans finger ”jättehårt”. För att få henne att sluta bet han tillbaka.

– Det blev ett avtryck på hennes kind. Men det var jättedumt, jag ångrar mig.

Det finns bilder som ska visa 22-åringen när han biter flickan. Men det var bara på skoj, menade mannen och tog ett exempel:

– Det finns en bild där man ser hennes haka i min mun. Men det är bara låtsasbett.

MER LÄSNING

NA 15/4: Ettåring hade hundra skador

NA 23/4: "Jag bet barnet"

NA 24/4: Hoten mot de åtalade

Mer läsning

Annons