Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamman orkade inte höra

Rättegången mot mamman som misstänks för att ha mördat sitt spädbarn inleddes på förmiddagen. Kvinnan nekade till mord. Däremot erkände hon grov misshandel och vållande till annans död.

Annons
Sista viloplatsen. I början av februari begravdes den lilla flickan på Norra kyrkogården i Örebro.

Under förmiddagen berättade åklagare Karin Lindell i detalj vad hon anser hände den 9 november 2010 i familjens lägenhet i Örebro. Det var då flickan fick de svåra huvudskador som gjorde att hon avled dagen efter.

Enligt åklagaren är det mamman som orsakat skadorna. Det har skett med våld som utövats med stor kraft.

– Jag avser att visa att hon hade uppsåt att beröva livet på sin dotter. Jag avser också att visa att det inte föreligger några förmildrande omständigheter och att det heller inte gjort det vid gärningen, förklarade Lindell i början av förhandlingen.

Åklagaren gick därefter in på mammans bakgrund och hur hon träffade sin man.

Karin Lindell läste upp stycken ur journaler. Under sin graviditet talade hon till en början om att hon var deprimerad. Senare anteckningar, från sommaren 2010, visar dock att hon mådde bättre.

Åklagaren redogjorde också detaljerat för brottsplatsundersökningar samt läste högt ur obduktionsprotokollet. Det senare orkade inte mamman med, utan bad om att slippa höra allt som åklagaren läste upp.

I övrigt sade kvinnan ingenting under förmiddagen.

Under eftermiddagen kommer förhör att hållas med kvinnan samt med hennes make.

Kvinnan åtalades i förra veckan för mord på sin tre månader gamla dotter. Hon har under förhören gett fem versioner om hur det gick till när flickan dog.

Mer läsning

Annons