Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man fick betalning för gitarroch dator - som inte fanns

Örebroaren annonserade på internet om att han hade en gitarr och en dator att sälja.

Annons

Flera personer gjorde upp om köp och satte in pengar, totalt blev det 18000 kronor. Men ingen av dem som betalat ett antal tusenlappar fick något i utbyte.

Nu har mannen åtalats vid Örebro tingsrätt, misstänkt för bedrägeri.

Samtidigt åtalas ytterligare en man misstänkt för samma typ av bedrägeri, men med en mobiltelefon. Han hade mejlkontakt med köparen och använde sig då av ett kvinnonamn istället för sitt eget. 5000 kronor sattes in på hans konto.

Båda nekarBåda de åtalade nekar, männen kommer vid rättegången i Örebro att krävas på skadestånd.

Örebroaren som uppgav att han hade en gitarr att sälja använde sig av flickvännens konto då pengar skulle betalas av kunderna. Betalningen för datorn skulle gå till hans eget konto.

Kammaråklagare Katarina Nyberg framhåller i stämningsansökan att mannen inte hade för avsikt att levererna något av det han utgett sig för att sälja.

I ett fall satte en köpare in nära 5 000 kronor. Han har i polisförhören sagt att han tog kontakt med örebroaren och att köpet gjordes upp, samtidigt bestämdes vilket konto pengarna skulle gå in på.

KontoutdragI ett annat fall satte en köpare in drygt 3 000 kronor. Han har redogjort för samma tillvägagångssätt. Ännu en köpare satte in 4700 kronor och gjorde precis som de andra. Ytterligare en köpare trodde han skulle få en dator och betalade 4 100 kronor, men fick inget.

Som bevis vid rättegången har åklagaren bland annat kontoutdrag och kopior på överföringar av pengar.

Mer läsning

Annons