Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man gripen för mordförsök

Polisen har gripit en person som är misstänkt för skotten i Vivalla centrum i torsdags i förra veckan. Mannen har begärts häktad misstänkt för mordförsök.

Annons

Två män skadades i en skottlossning som polisen misstänker var en uppgörelse mellan kriminella. Männen, 43 och 28 år gamla, blev skjutna i benen. En ska ha fått lätta skador, den andre medelsvåra.

I måndags kväll grep polisen en 21-årig man som misstänks ha skjutit männen. Var han greps och varför han är misstänkt vill inte åklagare Mats Berg gå in på. Han hänvisar till förundersökningssekretessen.

Mats Berg har begärt mannen häktad misstänkt för mordförsök respektive grov misshandel. I andra hand yrkar åklagaren på att båda gärningarna ska bedömas som grov misshandel.

Om 21-åringen nekar eller erkänner brottet vill Mats Berg heller inte säga.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas i dag fredag.

21-åringen är straffad många gånger tidigare. Han förekommer under tio avsnitt i belastningsregistret. Rån, grov misshandel och försök till utpressning är några av de brott han gjort sig skyldig till.

Dessutom åtalades han förra året på tolv punkter, bland annat för ringa narkotikabrott och rattfylleri. Det målet är inte avgjort än.

Mer läsning

Annons