Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man gripen i Holland för brutalt rån i Adolfsberg

Ytterligare en person har gripits för inblandning i det brutala rånet i Adolfsberg där en 77-årig kvinna senare avled av sina skador.
Den 43-årige mannen greps i Holland och ska nu begäras utlämnad till Sverige.
- Han är bekant med de som redan sitter häktade, berättar polisens utredare Lars-Olof Lundh.

Annons
Här på Surbrunnsgränd rånades två äldre kvinnor brutalt. Och en av kvinnorna avled senare av sina skador.

Vid 13-tiden den 25 oktober utsattes två äldre kvinnor på Surbrunnsgränd i Adolfsberg för ett synnerligen brutalt rån. De bands fast och misshandlades. Så pass illa att en av kvinnorna - 77 år gammal - avled på USÖ några veckor senare. I slutet av januari greps och häktades två män och en kvinna för inblandning i rånet.

Men i utredningen var också en 43-årig man bosatt i södra Holland intressant. Och i torsdags utfärdade åklagare Anna Maria Larsson en europeisk arresteringsorder och han häktades i sin frånvaro. Holländsk polis slog till i fredags och grep mannen som nu sitter frihetsberövad.  

– Han är en svensk medborgare som är bosatt i Holland. Men att få honom utlämnad kommer nog att ta ett litet tag. Det är en del pappersarbete. Vi har ungefär 30 dagar på oss, berättar Anna Maria Larsson.

Under utredningen blev en holländskregistrerad blå Volvo 745 högintressant för utredarna. Den sågs på parkeringen utanför kvinnornas bostad vid samma tidpunkt för rånet. Och försvann från platsen i mycket hög fart någon timme senare, enligt vittnesuppgifter. Anna Maria Larsson bekräftar att gripandet i Holland har ett samband med bilen.

– Ja, det stämmer. Spåret kom upp via de uppgifterna. Den här personen har varit aktuell ett tag i utredningen, säger Larsson.

43-åringen är i nuläget misstänkt för medhjälp till grovt rån. Och det på sannolika skäl.

Den 43-årige mannen är bekant med de två män som sitter häktade i Örebro just nu, bekräftar polisens utredare Lars-Olof Lundh för NA.

- Men i nuläget jag har inga uppgifter om hur han ställer sig till anklagelserna, säger Lundh. 

Tanken var först att åtalet skulle ha lämnats in i slutet av februari. Men åklagare begärde förlängning.

– I och med det här kan det bli viss fördröjning. Även om jag inte tror att det kommer att påverka så mycket, säger åklagare Anna Maria Larsson.

Mer läsning

Annons