Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misshandlades med flaska av bordsgranne

Två män som inte kände varandra hamnade vid samma bord på en restaurang. Nu är båda dömda vid Örebro tingsrätt.

Annons

En för att ha skurit den andre i ansiktet med ett trasigt glas. Den som blev skuren ska ha svarat med att slå med en flaska.

Rättsintyget visar att den som blev skuren hade skärsår på kinden och halsen.

Mannen som misshandlades med flaskan drabbades av kraftig blödning från tinningen, en nervskada i kinden, flera sårskador samt hjärnskakning och minnesförlust.

Den som dömts för att ha använt det trasiga glaset har sagt att han vare sig kan erkänna eller förneka. Motparten erkänner ett slag med flaskan men säger att det var nödvärn eftersom han blev angripen.

Oprovocerat våld

Tingsrätten konstaterar att mannen som skars i ansiktet utsattes för oprovocerat våld och att tillfälligheter gjorde att skadorna inte blev allvarligare.

Samtidigt menar domstolen att det var oförsvarligt av motparten att svara med ett så kraftigt slag med flaskan, även om han hade rätt till nödvärn.

Mannen som skar med glaset döms till villkorlig dom och samhällstjänst 120 timmar för misshandel. Den andre döms för grov misshandel, till villkorlig dom och samhällstjänst 200 timmar. I hans straff ingår också våldsamt motstånd vid ett polisingripande.

Mer läsning

Annons