Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misshandladesin gravida sambo 

Efter en dom för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt mot förra sambon döms en 32-åring till fängelse tre år. Han ska betala 182 000 i skadestånd till kvinnan. Efter fängelsetiden utvisas mannen ur Sverige med förbud att återvända före 2020.

Annons

Våldet har enligt domen skett både i Örebro och på annan ort. Det är Falu tingsrätt som dömt och domstolen framhåller att en del av misshandeln pågått då kvinnan var gravid.

Det skadestånd på 182 000 mannen ska betala är för den kränkning och det lidande kvinnan utsatts för.Han nekar till att ha misshandlat och våldtagit. Men domstolen anser bevisen starka.

Slog i ansiktet

Kvinnan berättade vid rättegången om hur han vid ett tillfälle slog henne i ansiktet flera gånger då de var på väg hem till lägenheten. I bostaden ska han sedan ha fortsatt hota och slå henne.

Hon berättade att hon kände sig mycket skrämd och att mannen även tog tag om halsen och tryckte ner henne mot golvet. Han ska också ha hållit två knivar mot hennes hals. Hon berättade dessutom om hur hon blivit sparkad i magen och slängd mot möbler

Vid rättegången framkom att 32-åringen började misshandla fyra månader efter att de träffats och periodvis slog henne varje dag.

Upprepad kränkningDomstolen anser att kvinnan lämnat klara och detaljerade uppgifter och att berättelsen till alla delar framstår som självupplevd. Rätten anser också att det hon sagt får stöd av vittnesuppgifter. Tingsrätten menar att de händelser mannen gjort sig skyldig till inneburit upprepad kränkning av kvinnan.Domstolen anser att mannen gjort sig skyldig till så allvarliga brott att han inte ska få stanna i landet. Han har dessutom ett missbruk och saknar en etablerad tillvaro i landet.

Mer läsning

Annons