Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man odlade cannabis inne i stan

En örebroare misstänks både för odling och försäljning av cannabis. I hans lägenhet i Örebro fann polisen två kilo skördad och torkad cannabis.

Annons

Mannen som är i 20-årsåldern sitter häktad.

– Han är misstänkt för att ha odlat de senaste månaderna och även för att ha sålt narkotika. Det som sålts är utöver de två kilo som beslagtagits i bostaden, säger kammaråklagare Anders Handel.

Mannen har varit anhållen i sin frånvaro men är nu gripen. Åklagaren begärde honom häktad och örebroaren häktades vid en förhandling i Örebro tingsrätt.

Han är häktad misstänkt för grovt narkotikabrott genom odlingen i bostaden från januari i år fram till slutet av mars. Försäljningen av narkotika misstänks ha pågått samma period och är rubricerad som narkotikabrott.

– Han misstänks för överlåtelser i flera fall till andra personer, säger Anders Handel.

Mannen medger en del men har en annan uppfattning än åklagaren då det gäller mängden narkotika. Den häktade är förutom de båda narkotikabrotten också misstänkt för grov skadegörelse genom att ha tagit upp ett stort hål i en yttervägg i sin bostad.

– Varför hålet finns där och om det har samband med cannabisodlingen vet vi ännu inte. Men det rör sig i vilket fall om en grov skadegörelse, säger åklagaren.Åtalet mot mannen är planerat till slutet av april.

Mer läsning

Annons