Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man skjuten i Vivalla

(Uppdaterad 02:05) Polisen kallades under måndagskvällen till Vivalla sedan flera personer hört skott avlossas. 

Annons
Avspärrningar i Vivalla.

- En person är skottskadad och förd till USÖ. Jag uttalar mig inte om skadans art för närvarande, säger polisens vakthavande befäl Jens auf der Heide.

En misstänkt gärningsman i 20-årsåldern är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord- alternativt dråpförsök.

Klockan var 22.50 när samtalen började strömma in till polisen. Skottlossningen skedde utomhus på Poesigatan. Frilansfotografen Christian Gustafsson var snabbt på plats.

- Jag befinner mig precis vid centrum - Vivalla torg. Det är avspärrat på båda sidor om genomfartsleden och det går omkring polismän och lyser med ficklampor i grönområdet här, berättade han för NA strax innan midnatt.

Christian Gustafsson berättar att 30 till 50 personer fanns på plats när han anlände och flera av dem berättade att de hört smällar.

- Det har varit en hundpatrull på plats. Hunden har markerat ett par tre gånger men jag har inte sett om de säkrat något bevis.

Polisen bekräftar att det är en man som skjutits men vill inte avslöja hur gammal han är eller huruvida han är känd av polisen sedan tidigare.

Har ni hittat något vapen eller hylsor?

- Vi har gjort en del beslag, ja.

Senare under natten meddelade polisen att den skjutne mannens skador är lindriga. Man vill inte uttala sig om vilken relation han har till den misstänkte skytten. 

Vet du mer? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]

En kula ligger på gatan i Vivalla.

Mer läsning

Annons