Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man slogs medvetslös- 25-åring åtalas

En 25-årig man knivhögg, slog och sparkade en 46-årig man i Rosta. När ambulansen kom var 46-åringen medvetslös och tuggade fradga.
Det enligt ett åtal om grov misshandel som väcktes under torsdagen.

Annons

Det var vid tretiden på eftermiddagen den 12 april som 25-åringen attackerade den äldre mannen i Rosta centrum. 46-åringen fick ta emot slag och sparkar mot kroppen och huvudet. Sedan tog 25-åringen strupgrepp på sitt offer och högg honom med en kniv i bröstet enligt åtalet som väcktes i Örebro tingsrätt på torsdagen.

Den misshandlade mannen ringde själv 112 och berättade att han blivit attackerad. Han blev då kopplad till Örebropolisens kommunikationscentral, men hade svårt att göra sig förstådd och lämnade över telefonen till en förbipasserande man. Sedan ramlade 46-åringen ihop på marken. Mannen som just fått telefonen i sin hand förklarade för polisen att 46-åringen låg på marken och blödde från bröstet.

När polis och ambulans kom fram var mannen medvetslös och tuggade fradga.

De båda männen känner varandra sedan tidigare och de hade bestämt träff i Rosta. 46-åringen trodde att han skulle bli bjuden på mat av knivmannen. Men när de träffades fick 46-åringen en konstig känsla uppger han i polisförhör. 25-åringen ska ha varit upprörd och frågat varför 46-åringen hade anmält honom. En anmälan som 46-åringen inte säger sig känna till.

Männen intygar att de träffats i Rosta, men i övrigt går deras historier isär. 25-åringen nekar till att ha knivhuggit offret, men uppger att han gav honom ett par örfilar.

25-åringen anhölls i sin frånvaro efter händelsen i april. Den 30 juni greps han och sedan dess har han suttit häktad. Han var först misstänkt för försök till mord men när åtal väcktes ändrades rubriceringen till grov misshandel.

Mer läsning

Annons