Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man stoppades med falskt körkort

En 48-årig man misstänks för urkundsförfalskning och olovlig körning efter att ha stoppats på lördagskvällen med ett misstänkt falskt utländskt körkort.

Annons

Polisen stoppade mannen vid en rutinkontroll i närheten av Ladugårdsängen vid 18:40 på lördagen. De fattade misstankar om falskt körkort efter att ha tagit en närmare titt på det. Enligt polisen tyder det mesta på att det är falskt.

-  Han har bott i Sverige länge och troligen kört på körkortet länge också, säger han i alla fall. Men när man belyser det med en speciell lampa så ser det inte ut som det ska göra. Därför misstänker vi att det är falskt. Men det får utredningen visa, säger Mats Öhman vid Örebropolisens länskommunikationscentral.

Polispatrullen använde en UV-lampa när de kontrollerade körkortet. En utrustning som polisbilarna har att tillgå sedan en inte allt för lång tid tillbaka.

- De var vakna som gjorde det och fattade misstankar. Kortet såg lite plastigt ut.

Mannen misstänks nu för urkundsförfalskning och olovlig körning. Körkortet beslagtogs.

- Han hävdar att det är ett äkta körkort, men det får visa sig när vi har kollat det med hemmalandets motsvarighet till Transportstyrelsen, om det är äkta eller inte, säger Mats Öhman.

Mer läsning

Annons