Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man utsatt för mordförsök i Markbacken

(Uppdaterad 12.29) En 23-årig man vårdas på Universitetssjukhuset i Örebro med allvarliga skador sedan han fått skador på halsen i Markbacken i Örebro sent på lördagskvällen.

Annons

Polisen rubricerar brottet som mordförsök.

23-åringen knackade på dörren till anhöriga i Markbacken strax efter klockan 22 på kvällen. Mannen blödde då kraftigt från halsen och fick föras till USÖ med vad som bedömdes vara "allvarliga skador".

- Vi kunde tala med mannen på söndagsförmiddagen och han berättade att en okänd person hoppat på honom helt oprovocerat. Varken den skadade eller läkarna kan med säkerhet säga vad som orsakat skadorna på halsen, säger Thomas Ginghagen, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Knackar dörr i områdetVid ungefär samma tidpunkt på lördagskvällen som polisen fick veta om den skadade mannen larmades det om ett större bråk på Lertagsgatan i Markbacken.

- Det kan vara en slump. Det finns inga anmälningar som kommit in efter bråket men det finns vittnesuppgifter som vi undersöker. Dessutom knackar vi dörr i området under söndagen, säger Ginghagen.

Polisen är mycket angelägen om att komma i kontakt med ytterligare vittnen eller andra personer som kan ha uppgifter att lämna om händelsen. Örebropolisen når du på telefon 114 14.

Vet du mer om vad som hänt? Hör av dig till [email protected] eller 019-155055

Mer läsning

Annons