Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månadens läsarbild: "Var allmän kalabalik"

Här är vinnaren av april månads läsarbild på na.se. Inte pilgrimsfalken – utan fotografen.

Annons
Vinnande bidrag. Peter Bergstedt tog den vinnande läsarbilden på na.se under april månad. Här är pilgrimsfalken på polishusets tak i centrala Örebro. Bergstedt belönas med 3 000 kronor.

Peter Bergstedt vinner 3 000 kronor för bilden på rovfågeln på polishusets tak i centrala Örebro den 1 april. Klicka här för att se och läsa artikeln ”Ovanliga rovfågelns attack – mitt i Örebro".

Peter Bergstedt jobbar själv i polishuset och säger så här om den oväntade månadsvinsten:

– Var roligt att jag vann! Jag har hållit lite koll under månaden på sajten och inte riktigt tyckt att det funnits någon självklar utmanare, med glimten i ögat.

Hur gick det till när du upptäckte fågeln?

– Det var en arbetskamrat som såg fågeln i samband med att vi höll på och avslutade ett arbetspass. Då sa han: ”Vad händer här?” när han såg fågeln 15–20 meter ifrån oss. Jag greppade en kamera och tänkte att det kunde bli en bra bild. Utan att på något vis vara en ornitolog är jag fascinerad av rovfåglar, säger Bergstedt.

– Fågeln blev attackerad av andra fåglar och det var allmän kalabalik. Jag googlade och såg att det var en pilgrimsfalk, fortsätter han.

Skicka dina nyhetsbilder till [email protected]

Vill du också vara med och tävla om 3 000 kronor?

Mer läsning

Annons