Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margaretha ordnadeloppis i Brickebacken

I lördags ordnades en jätteloppis i Bricke­backen.
– Jag tänkte det skulle vara en kul grej, så man ser att det inte bara är elände här, berättade Margaretha Hjälte som själv bor i området och som var initiativtagare till idén.

Annons
Idékläckare. Margaretha Hjälte var den som kom på idén att hela området skulle ordna en jätteloppis.Tanken var att man skulle visa att det finns mycket bra i Brickebacken och inte bara elände.

Det var mulet och småregnig när den stora loppmarknaden drog i gång i Brickebacken på lördagsförmiddagen. Trots det hade folk gått ut på gårdarna och i centrum för att sälja saker de inte längre behöver.

Loppmarknaden var främst till för Brickebacksborna men även folk från andra delar av stan kunde ta med sig ett bord och ställa upp det i centrum. Två som tog chansen var Rolf Andersson och hans dotter Maria. Rolf, som bor i Markbacken, har sålt på olika loppmarknader sedan 1993.

– Jag såg hur brorsan stod och sålde och då ville jag också göra det. Sedan har det gått bra, jag har stått i Hallsberg och på många andra ställen.

Och folk handlar?– Ja, det gör de. Det blir lite extra pengar till pensionen.

En som var tidigt på plats och handlade var Håkan Steen. Redan innan Bibbi Larsliden hade hunnit ställa upp alla sina saker köpte han en sparbössa designad av Stig Lindberg.

– Det är en hobby jag har, att åka på loppmarknader, förklarade han.

Var hittar man mest och bäst saker?– Sådana här ställen är roligast. Där folk ställer sig och säljer saker de har hemma. På de stora loppmarknaderna står samma försäljare som har samma sorts saker. Här kan man nog hitta en hel del spännande i dag.

På sin gård på Björkrisvägen hade Margaretha Hjälte ställt upp ett bord precis utanför dörren. Det var Margaretha, som är en engagerad i Hyresgästföreningen, som kom på idén att området skulle ordna en stor loppmarknad.

– I bland är jag för stor i truten, jag kan inte hålla igen den, skrattade hon samtidigt som hon ställde upp några prydnadssaker på ett bord i snålblåsten.

Varför ville du ordna en loppmarknad?– Jag har sett att man har sådan här stora loppmarknader på olika håll och tänkte att det kan man ha även här. Det är viktigt att visa att det händer bra saker här också.

Margaretha påpekade också att förhoppningen är att man ska kunna ha en sådan här loppmarknad en gång per år. Även om det krävs en hel del planering och arbete.

– Det här är ju något som engagerar både unga och gamla, menade hon.

Bordsflytt. Det började regna när försäljarna just höll på att packa upp sina saker. Rolf och Maria Andersson såg till att få sina saker under tak.
Bärande. Tanja Balke hade fullt upp när hon skulle ta alla sina saker hon hade till försäljning till loppisbordet.

Mer läsning

Annons