Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mariannes hjul stulna – inne i hennes garage

Under natten till onsdag tog sig någon eller några in i ett parkeringshus på norr i Örebro. De pallade upp Marianne Karlssons bil och på morgonen fanns varken däck eller fälgar kvar.

Annons

Marianne Karlsson parkerade, precis som de senaste 25 åren, bilen i det stora gemensamma garaget på tisdagskvällen på norr i Örebro. Dagen efter skulle hon på utflykt till sin kusin i Lindesberg. Men under natten ändrades allt.

– På morgonen ringde min granne hem till mig och frågade vad jag hade gjort med min bil. Vadå, undrade jag. ”Ja, kom ner hit och se själv” svarade han mig.

Chock i garagetMarianne Karlsson fick nästan en chock när hon i parkeringsfickan fick se sin Toyota stå uppallad – avklädd på både fälgar och däck.

– Jag visste inte vad jag skulle tro när jag fick syn på eländet. Jag ringde polisen, sen ringde jag Toyota, fastighetsägaren och försäkringsbolaget. Telefonen fick gå varm där hemma. Försäkringsbolaget kunde inte ta sig an den utan hjul och Toyota som har mina vinterdäck menade att de låg långt nere i någon förvaringscontainer och inte gick att få tag på. Men jag måste ju ha hjul! Bilverkstan ringde till sist upp och kunde komma och sätta på ett par begagnade hjul åt mig.

Får betalaFörsäkringsbolaget finns att luta sig mot, men Marianne Karlsson måste ändå stå för både självrisk och räkna bort det slitage hon hade på sina däck.

– Det här är ju ingenting som jag rår för, det blir ju flera tusen som jag måste… det här är ju inte mitt fel, utbrister hon uppgivet.

Nya däck monteradesBilverkstaden kunde komma hem till henne och montera på både däck och fälgar, något som Marianne tycker de ska ha ett stort tack för. Men för Marianne handlar det inte bara om det praktiska.

– Jag är skakig hela jag. Det var ju bara min bil de tog ifrån. Killen som monterade på nya däck sa att det fanns mycket finare fälgar på andra bilar. Vad ska man tro? Det var just min bil… det kanske inte är personligt, men det drabbar mig ju personligen.

Mer läsning

Annons