Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknadsdags - så blir det

Vi har nått slutet av januari och örebroarna kan åter uppleva den årliga marknaden.Stadsliv möter torgmästare Sonja Svensson några dagar innan Stortorget, fritt från snödrivor, fylls av försäljare, unga och gamla som vill fynda eller bara titta på folk.

Annons
Nu är det dags. Torgmästare Sonja Svensson arbetar för att såväl knallar som marknadsbesökare ska få fina dagar.

I går, tisdag, anlände de första knallarna.

Vi tar en fråga som ofta ställts de senaste åren. Var står knallarna?

– På hela Stortorget, på Drottninggatan från Stortorget till Storbron, och på Storgatan från Storbron till Olaigatan. Bara ett fåtal stånd ska finnas på Järntorget.

Hur blir det med Hamnplan?

– Inga stånd. Hamnplan blir knallarnas parkeringsplats.

Hur många knallar kommer till årets marknad i Örebro?– Det blir cirka 200.

Hur länge pågår marknaden?– Från onsdag 26 januari till och med lördag 29 januari klockan 15.

Har du något att säga till marknadsbesökarna?– Det kan bli trångt så tänk på var och hur ni parkerar era bilar. Jag hoppas att alla får trevligt när de kommer till marknaden, säger Sonja Svensson.

Bussarna? Bosse Fredriksson på Örebro kommun svarar:– Ja, så här blir det under Hindersmässan: Från och med klockan 12.00 tisdagen den 25 januari till och med lördagen den 29 januari kommer Storgatan–Drottninggatan att vara avstängd för all busstrafik mellan Järnvägsgatan och Rudbecksgatan på grund av Hindersmässan. Linjerna 25 och 26 använder hållplatserna Resecentrum och Konserthuset under denna tid då hållplatserna Järnvägsgatan–Järntorget–Stortorget och Våghustorget (på Drottninggatan) är avstängda.

Från och med söndagen 30 januari är det åter normal trafikering, hälsar Bosse Fredriksson.

Mer läsning

Annons