Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa där man märks för livet

Kulturhuset var fullt när Örebros första tatueringsmässa någonsin arrangerades på lördagen. – Precis vad Örebro behöver, ansåg tatueraren Sonny Rahm.

Annons
”Han gav mig fria händer och eftersom jag har en förkärlek för kvinnor blev det en spådam” berättade Sonny Rahm när han tatuerade Mattias Petterson. Tre och en halv timme skulle det ta innan det var klart, men Mattias är van. Han har tappat räkningen på hur många gånger han tatuerat sig.

Sonny var en av 39 tatuerare som deltog i mässan, Pennybridge Tattoo Mess.

På ett bord framför honom låg Mattias Pettersson och grimaserade lite illa. Visst gjorde det ont att få en spådam tatuerad på låret.

– Jag litar på Sonny och lät honom välja motiv, sa Mattias som tatuerat sig fler gånger än han kan minnas.

– Det kanske jag inte ska säga men första gången var jag bara 16 år, log han.

Vad är grejen med tatueringar?

– Det är bara jävligt snyggt, slog Mattias fast.

Sonny Rahm är ursprungligen värmlänning men jobbar som tatuerare i Örebro sedan några år tillbaka.

– Det var på tiden att det ordnades en mässa här. Det är många som tatuerar sig i Örebro och det finns många tatuerare här, förklarade Sonny.

Exakt samma sak tänkte Jasmine Sundblad som är initiativtagare till mässan. Bakom sig har hon en stab av folk som är intresserade av konstformen.

– Vi startade en ekonomisk förening för det här ändamålet, berättade Jasmine medan folk strömmade in i lokalen.

Att tatueringar lockade örebroarna rådde det inget tvivel om. Bara någon dryg timme efter att mässan öppnat var det full trängsel i lokalerna.

Camilla Schöllin var en av 39 tatuerare på mässan i Kulturhuset. Här sticker hon nålen i Malin Melands fot och resultatet blev en bokmärkesängel.

Mer läsning

Annons