Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste sälja mer mat för att få sälja alkohol

Restaurang IVY Bar grill har för få maträtter på sin meny. Det har tillståndsutskottet påpekat upprepade gånger. Nyligen tilldelades restaurangen en erinran.

Annons

I diskussioner med tillståndsenhetens handläggare berättade restaurangens företrädare att man ska genomföra ett antal åtgärder för att öka försäljningen av mat. Det har man nu också gjort, säger företagets ansvarige Yukup Özdemir.

- Ja, det gjorde vi redan samma dag som vi fick erinran. Vi har bland annat gjort om menyn och presenterar den nu också i en skyltmonter.

Har det ökat försäljningen av mat?

- Ja, det tycker jag. Sommartid, på uteserveringen, säljer vi massor av mat. Problemet är vintertid – då är det lite svårare, säger Yukup Özdemir.

Frågan om menyer och matförsäljning på Ivy Bar grill har varit aktuell under lång tid. I februari 2011 besökte tillståndsenheten restaurangen vid Stortorget i Örebro. Kontrollanterna påpekade att man serverade för få maträtter för att uppfylla alkohollagens krav. I början av oktober 2012 var det dags igen – tillsammans med personal från Miljökontoret besöktes restaurangen. Återigen framfördes krav på att utbudet av mat måste utökas.

Inga förrätter

27 oktober gjordes ett nytt kontrollbesök. Då fann man att det inte fanns några förrätter på menyn.

Vid nästa tillsyn den 3 februari 2013 kunde man se att menyn inte överensstämde med utbudet av maträtter.

27 februari besöktes restaurangen, återigen tillsammans med Miljökontoret. Då visade det sig att all mat var frusen utom en hamburgare. Personal berättade att i princip ingen av gästerna beställer mat – man vill därför inte ha råvaror framme och tvingas kasta.

Mer läsning

Annons